Dyslexie

Dyslexie

Master SEN Dyslexiespecialist Hilma Muit behandelt sinds 2008 succesvol kinderen met (ernstige) dyslexie. Heeft uw kind recht op een vergoede behandeling Dyslexie? Dan raad ik u aan om daar gebruik van te maken en een keus te maken uit de aanbieders die een vergoede behandeling aanbieden. Is er geen sprake van vergoeding?  Dan kunt u ook bij RT Praktijk Woerden terecht voor een gedegen en verantwoorde dyslexiebehandeling op maat:

  • Voor álle kinderen met lees- en spellingsproblemen (cito-D/E-score).
  • Voor kinderen met een vorm van dyslexie die wordt gezien als ‘niet ernstig’, maar waarbij de dyslexie toch sterk belemmerend werkt op de schoolprestaties.
  • Voor kinderen die zijn uitbehandeld’. Klaar met de dyslexiebehandeling via vergoede zorg en dan? Het komt voor dat nog niet alle stof is behandeld en/of dat er sprake is van ‘terugval’ in resultaten en/of omdat de continuïteit wegvalt.
  • Voor kinderen bij wie naast dyslexie sprake is van zogenoemde ‘co-morbiditeit’ ofwel een ander leer- of ontwikkelingsprobleem (ADHD, ADD, autisme, dysfasie).
  • Voor kinderen met ‘ernstige dyslexie’.

 

Onderzoek en vaststelling dyslexie

RT Praktijk Woerden verwijst voor de diagnostiek van dyslexie naar professionals die conform het protocol dyslexie mogen vaststellen of er sprake is van (ernstige, enkelvoudige) dyslexie.

De school heeft bij ernstige, enkelvoudige dyslexie een poortwachtersfunctie waarna de ouders een dyslexieonderzoek bij de gemeente aanvragen. Bij aanmelding voor het onderzoek heeft u het leerlingdossier van de school nodig. Zie voor meer informatie: www.masterplandyslexie.nl en/of www.steunpuntdyslexie.nl

 Dyslexieverklaring

Een dyslexieverklaring betreft een vaststelling van dyslexie, maar niet per definitie van ernstige enkelvoudige dyslexie.